very tales  een Wereldidee voor een Wereldregio


Bijgaand "Wereldidee voor een Wereldregio" is gemaakt als bijdrage aan de Zeeland-Arena en de Schouwen-Duiveland-Arena. Hierin probeert DRIFT (Dutch Research institute for Transitions van de EUR, Rotterdam) tot een Agenda te komen om transities vorm te geven. Transities zijn grote maatschappelijke veranderingen. Wij gaan er vanuit dat een integrale transitie nodig is om van het huidig sociaal-economisch concept over te kunnen stappen (als vervolgfase) naar een ecologisch concept.

Dit laatste impliceert 'ecologie als bron' hanteren. 'Meewerken met de natuur' is eigenlijk hetzelfde maar natuur is meer dan klimaat of water - we zijn zelf integraal onderdeel van de natuur. Dat is de crux.

Integrale duurzaamheid is complex omdat we ons er nog niets bij voor kunnen stellen. Omdat we zelf betrokken zijn.

In "een Wereldidee voor een Wereldregio" wordt simpel weergegeven hoe we ons kunnen ontwikkelen - als vervolgfase op de huidige tendens. Ook worden concrete voorstellen gedaan voor een intgeraal praktijexperiment. 

  Een effectieve boodschap moet 'smart' zijn, d.w.z. specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Duurzaamheid is actueel. onderstaand "Wereldidee voor een Wereldregio" is juist heel specifiek en de praktijkexperimenten concreet en meetbaar. Of het realistisch en acceptabel is, hangt af of men hoofd en hart kan integreren, van daaruit wilt handelen!

Dit Wereldidee voor een Wereldregio is vooral daarom ’smart’..


English flag   Dutch flag / Nederlandse vlag