Objecten  Scheepje Haringbuis anno 1580

Omschrijving

Historisch model van een zogenoemde haringbuis, een scheepstype uit de periode 1550 tot 1600, zoals ze in Holland en Zeeland hebben gevaren. Het is een replica van een oud zandstenen model. De historische kenmerken, zoals de vissers die in verhouding veel te groot zijn, wordt ook op schilderijen uit die periode zo weergegeven.

Afmetingen

hoogte 45 cm, breedte 36 cm, lengte 110 cm.

Materiaal

aluminiumcement

Ontwerp en uitvoering

Eric Odinot

Koop of bestel dit object nu via onze eshop!

Scheepje Haringbuis anno 1580, alu-cement 2,350.00
aantal:
Scheepje Haringbuis met sokkel (alu-cement, 500kg) 3,150.00
aantal:

Meer informatie

Over dit scheepstype is veel historische kennis aanwezig. Zo geeft bijvoorbeeld de 'Descriptio Zelandiae' uit 1550 details van volledig opgetuigde scheepjes en details van de werkzaamheden aan boord. Haringbuizen visten onder meer op de Doggersbank en bleven soms wel 2 maanden op zee. Er werkten tussen de 12 en 14 man aan boord.

Wilt u de haringbuis voor een speciale gebeurtenis of op een bepaalde datum hebben, dan wil daar graag met u over overleggen. In verband met de omvang van het object is de leveringstermijn van de haringbuis namelijk minimaal 3 weken.

Het is verstandig om rekening te houden met de draagkracht van de ondergrond in verband met het gewicht van de haringbuis en sokkel. Ik kan de haringbuis zelf plaatsen, op een voor u geschikt moment.
English flag   Dutch flag / Nederlandse vlag