logo odinot.nl

Eric  Over Eric

Eric Odinot is tuinontwerper en beeldend kunstenaar.

Eric Odinot is praktisch en aards; hij drukt zich uit in materialen zoals beton, gietijzer en brons en diverse kunststoffen. Vaak zijn zijn kunstobjecten functioneel en geïntegreerd in de omgeving. Zijn onderwerpen lijken schijnbaar achteloos te zijn ontleend aan de natuur of onze dagelijkse omgeving.

Zijn kunstwerken lijken een spel met de natuur. Uitgedrukt in basale materie geven zij een immaterieel gevoel weer en roepen verwondering op. Als een knipoog naar het leven.

In veel van zijn tuinen komt kunst voor. Dat kan in zeer toegepaste vorm, zoals bijvoorbeeld een tafel van mos, welke als een altijd groene plek een stil focus in de tuin vormt. Of het zijn grote water-objecten zoals een lelie-bron, geïntegreerd in het ontwerp voor een semi-openbare instelling.
Autonome opdrachten vormen onder meer het vervaardigen van bronzen vogels voor het nieuwe Oceanium voor Diergaarde Blijdorp. Het zijn bronzen 'tastbeelden', waarbij de 'biologie' van de vogels ook voor blinden is af te tasten.
Daarnaast werkt Eric Odinot voor derden aan een groot project in Rotterdam. Voor dit ' Lost Luggage Depot' vervaardigd hij veel modellen, welke allen in gietijzer worden afgegoten.

Waar dat te pas komt wordt samengewerkt met andere disciplines. Dat kunnen zijn beeldend kunstenaars, industrieel ontwerpers, keramisten, enzovoorts. Dit uit zich onder meer in de veelzijdige materiaal-toepassing en de uitvoerbaarheid van de objecten, naast de intrinsieke kwaliteit van samenwerking op zich.
Deze informatie is afkomstig van de website van odinot.nl : https://odinot.nl/.
« naar beginpagina website